Aanbod

Wat kan ik voor u betekenen?

Er zijn verschillende mogelijkheden: Meditatieve dans, Dansprogrammas, Liturgie en beweging, en Dans als individuele geestelijke begeleiding.

  • Meditatieve dans: in je lichaam thuiskomen, de balans zoeken en van daar uit bewegen. Ik maak gebruik van de klassieke thema’s in de sacrale dans: de kring, de spiraal en het kruis. Deze basisvormen nodigen uit tot kringdansen, rijdansen en individuele dans.
  • Dansprogramma’s: Met de methode van Rudolf van Laban komt iedere mens goed in beweging. Via eenvoudige instructies warmen we op, komen we los en daarna volgt de inhoud: een tekst, een symbool, een beeld uit de Bijbel of de poëzie. Of een thema waar een groep mee wil werken, wordt dansend uitgediept.
  • Liturgie en beweging: Hoe kom je een liturgische ruimte binnen? Hoe sta je? Hoe adem je? Hoe loop je? Maar ook: welke uitdrukking roept de lofzang in je op? Ik werk individueel en met een groep om de lijfelijke dimensie van het samen vieren op het spoor te komen en zo mogelijk te vernieuwen. 
  • Dans als individuele geestelijke begeleidingNa een intake gesprek stel ik een programma op maat voor u samen. De sessies duren ongeveer 1,5 uur en zijn een combinatie van bewegen en reflectie op de beweging. We starten met drie sessies, een vervolgtraject gebeurt na onderlinge afstemming. 


Hebt u interesse in een van deze mogelijkheden? Bent u met de pastoraatgroep, met vrijwilligers, of met de kerkenraad toe aan nieuwe inspiratie? Neem contact op en we stemmen vraag en aanbod op elkaar af, ik maak een programma op maat op locatie of binnen de gastvrijheid van de Gemeenschap De Hooge Berkt.

Ook een cursus van meerdere avonden of een weekendprogramma behoren tot de mogelijkheden. Tijdsduur en onkosten zijn altijd in overleg.

Ervaring

In de afgelopen tijd ben ik gevraagd o.a. de volgende activiteiten te ondersteunen:

© Leonie van Straaten 2009 - 2018