Beweging

Taal fascineert me. 

De Bijbel met het grote verhaal van God met mensen, of met de ervaringsverhalen van mensen met hun God, heeft me al vele jaren te pakken. Als theoloog luister ik graag naar deze taal en zoek naar eigen woorden om met de verhalen in onze tijd sporen van God op te delven. Zo breng ik in liturgie en leven het Woord in beweging en verlang ernaar dat het Woord ook mijn en ons leven in beweging brengt.

Maar het lichaam heeft haar eigen taal. Deze mogelijkheid heb ik steeds meer leren kennen en waarderen. Ons lichaam liegt nooit: lichaamstaal is een bron van kennis en communicatie, naast de taal die wij meestal spreken. Omdat ik toch al zo graag dans, ben ik ook met het Woord in beweging gekomen.

Ik zoek naar uitdrukking van het lichaam bij een Bijbeltekst, een lied, een gebed. En door de beweging van mijn lichaam ga ik de tekst anders, nieuw of opnieuw verstaan. Het Woord brengt mij in beweging. Ik breng het Woord in beweging

Het is een onderzoek, een ontdekkingstocht, die nieuwe betekenis kan opleveren of oude betekenis kan herijken. Een ontdekkingstocht die met intensiteit ook heel veel vreugde oplevert. Onderstaande foto's geven daar een impressie van:

Muziek: Le Serment d'Alice van Henry Torgue & Serge Houppin

Retraite


Mijn verbindingen om in beweging te blijven, zijn:


Op 1 december 2016 verscheen dit artikel in Libelle:


© Leonie van Straaten 2009 - 2018