Retraite met Beweging

retraite met beweging

Een aanbod voor ieder die tijd en ruimte wil maken om te bewegen met lichaam en geest. Dit geeft (nieuw) zicht op waar je bent aangekomen in het leven.

Je komt met een eigen vraag of levensthema en bespreekt dit met je begeleider. Iedere dag werk je een uur met haar in de kapel, in gesprek en in dans. Je krijgt op basis van dit uur een tekst, gedicht of afbeelding mee voor je meditatietijd.

De reflecties zijn uitgangspunt voor het werkuur op de volgende dag. De stilte nodigt je uit tot inkeer én expressie. Je onderzoekt je innerlijke ruimte met beweging. Zo ontvouwt zich een weg, jouw weg.

Data en duur van de retraite wordt in overleg vastgesteld, maximale duur van dinsdagochtend t/m zondag 13.00 uur. Enkele keren per jaar is er een aanbod om deze retraite in groepsverband te doen.

Bijbehorend programma aanbod

Individuele retraite met beweging

Je leeft vijf dagen in stilte, op het ritme van Gemeenschap De Hooge Berkt en je hebt dagelijks een uur persoonlijke begeleiding van een van de begeleiders in dans en gesprek.

Bijbelse teksten, mystieke teksten, poëzie of afbeeldingen kunnen daarbij behulpzaam zijn en je krijgt dagelijks een tekst mee voor persoonlijke meditatie.

Opening en afsluiting van deze retraiteweek is gezamenlijk en iedere avond is er met de groep een meditatieve dagsluiting met ruimte om te delen.

Breng gemakkelijke kleding, warme sokken of dansschoentjes mee; een flesje water is aanbevolen.

Datum: 24 november 11.00 uur – 28 november 20.00 uur

Locatie: Hooge Berkt 16, Bergeijk

Begeleiding: Riëtte Beurmanjer en Leonie van Straaten.

Kosten: € 360 (€ 160 verblijf en € 200 begeleiding).

Groepsretraite met dans: twee emmers water halen

Je leeft deze dagen in stilte, op het ritme van Gemeenschap De Hooge Berkt.

We mediteren en dansen gezamenlijk in de kapel van de gemeenschap, n.a.v. Bijbelse en mystieke teksten. In de stille tijd kun is ruimte voor reflectie, wandelen, rust, leegte. Op aanvraag is er de mogelijkheid tot een individueel gesprek met een van de begeleiders.

Zo kun je aan het eind van het seizoen twee etmalen gebruiken om de drukte van je af te schudden en je te laven aan een goddelijke Bron…

Datum: 18 juni 16.00 uur – 20 juni 19.00 uur

Locatie: Hooge Berkt 16, Bergeijk

Begeleiding: Riëtte Beurmanjer en Leonie van Straaten.

Kosten: € 290 (€ 80 verblijf en € 210 begeleiding).