Retraite met Beweging

retraite met beweging

Een aanbod voor ieder die tijd en ruimte wil maken om te bewegen met lichaam en geest. Dit geeft (nieuw) zicht op waar je bent aangekomen in het leven.

Je komt met een eigen vraag of levensthema en bespreekt dit met je begeleider. Iedere dag werk je een uur met haar in de kapel, in gesprek en in dans. Je krijgt op basis van dit uur een tekst, gedicht of afbeelding mee voor je meditatietijd.

De reflecties zijn uitgangspunt voor het werkuur op de volgende dag. De stilte nodigt je uit tot inkeer én expressie. Je onderzoekt je innerlijke ruimte met beweging. Zo ontvouwt zich een weg, jouw weg.

Data en duur van de retraite wordt in overleg vastgesteld, maximale duur van dinsdagochtend t/m zondag 13.00 uur. Enkele keren per jaar is er een aanbod om deze retraite in groepsverband te doen.

Bijbehorend programma aanbod

Individuele retraite met beweging in groepsverband

Je leeft vijf dagen in stilte, op het ritme van Gemeenschap De Hooge Berkt en je hebt dagelijks een uur persoonlijke begeleiding van een van de begeleiders in dans en gesprek.

Bijbelse teksten, mystieke teksten, poëzie of afbeeldingen kunnen daarbij behulpzaam zijn en je krijgt dagelijks een tekst mee voor persoonlijke meditatie.

Opening en afsluiting van deze retraiteweek is gezamenlijk en iedere avond is er met de groep een meditatieve dagsluiting met ruimte om te delen.

Breng gemakkelijke kleding, warme sokken of dansschoentjes mee; een flesje water is aanbevolen.

Datum: 14-18 maart, 9-12 mei, 10-14 oktober 2023

Locatie: Hooge Berkt 16, Bergeijk

Begeleiding: Riëtte Beurmanjer en Leonie van Straaten.

Kosten: € 440 voor verblijf en begeleiding (€ 490 in oktober)

Individuele retraite met beweging

Je leeft maximaal zes dagen in stilte, iedere dag heb je een uur persoonlijke begeleiding met dans en gesprek. Na dit contactuur krijg je een tekst of afbeelding mee voor eigen overweging, gebed, meditatie. 

Bijbelse teksten, mystieke teksten, poëzie of afbeeldingen kunnen daarbij behulpzaam zijn.

Breng schrijfspullen en een Bijbel. Gemakkelijke kleding, warme sokken of dansschoentjes en ook wandelschoenen zijn aanbevolen. 

Je kunt als je wilt gebruik maken van het atelier om te tekenen, schilderen of boetseren.

Data in overleg. Maximale duur van dinsdag 10.30 tot zondag 13.00 uur

Locatie: Hooge Berkt 16, Bergeijk

Begeleiding: Leonie van Straaten

Kosten: € 75 per etmaal incl. begeleiding.